Thursday, February 21, 2013

Baby Sitter Owh Baby Sitter

Assalammualaikum

Phew bersiaran saya di tempat baru hokey...Hari ke-empat baru dapat PC uols...

So far tempat baru besh sebab team department aku semuanya kepoh-kepoh, cuma aku je la kene ambik masa nak kenal orang...ye la dekat 20 orang dalam 1 department.... Daya ingatan aku memang slow nak ingat nama orang nie... Sekarang tak leh nak komen pasal keje sebab biasa la orang baru keje memang tak banyak lagi....

Hah panjang tak mukaddimah aku?

Hokey setelah berpindah kat Johor makanya memang kene bagi anak orang jaga, whether baby sitter or nusery...Aku choose baby sitter sebab pada aku BS more care kat anak aku.

Mula-mula memang dah dapat baby sitter dekat ngan area rumah aku....1st day hantar tetiba tengah hari bagitau yang anak aku demam, husband ambil zharif tunggu aku balik keje baru pergi klinik...2nd day hantar masa ambil zharif tetiba die cakap anak aku tak nak berenggang ngan die sampaikan anak die tak dapat nak menyusu badan. BS guna alasan tu kate tak sanggup jaga anak aku...hamik ko, dah la aku baru stat keje pastu tetiba petang ambil anak kate tak sanggup nak jaga..Kepala kusut hokey that time, aku bukan minta apa pun tapi at least bagi tau by message cepat-cepat kate tak sanggup, so boleh la aku ambil tindakan selanjutnya... Makanya petang tu jugak aku pusing satu taman cari BS

Nasib baik Allah bantu... husband call kawan die perkenalkan dengan BS yang jaga anak die...BS nie umahnya dekat ngan opis aku, so malam kejadian tu jugak aku pergi umah BS baru tuk Zharif.... Syukur aku diketemukan ngan Kak Bedah, Kak Bedah nie pada aku berpengalaman la sebab 25 tahun die jaga anak orang. Aku suami isteri ambil keputusan saat akhir terima je Kak Bedah jadi anak aku punya BS...Semalam hantar Zharif kat Kak Bedah & Zharif di jaga dengan baik..Siap update ngan aku :)

~ Sekian update dari tempat keje baru ~

2 comments:

Siti said...

sygnye kan..takpe mgkin rezeki next baby blh susukan sampai 2 thn ke kan insyaallah :)

Noly said...

Tenks Siti... tu la, insyaallah semoga dipermudahkan untuk anak 2nd plaks nnti :)

 

Noly Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal