Tuesday, November 6, 2012

First Solid Food



Ya budak bambam diatas sekarang dah pandai makan tapi die nak makan area kol 11 pagi jer. Try bagi malam memang sikit la die makan. Maka mamanya dengan rajin memasak campur ngan macam-macam supaya anaknya berselera....Hah memang anaknya berselera tapi budak bambam diatas mengalami sembelit selama 4 hari.

Mama budak bambam serta maktok & ayahtoknya sangat la risau telah membawa si comei tersebut pergi hospital...Setelah dicheckup oleh doktor, maka doktor dengan bangganya cume bagi ubat demam jer...OMG doktor anak saya sembelit bukan demam....Si comei mau melabur meneran sehingga muka menjadi merah & idung mengembang poo poo tetap tak mau keluar....

Maka disebabkan si bambam ini sembelit die telah dipuasakan selama 3 hari (cian tapi mama kene wat macam tu supaya si bambam x sakit) Mama dengan hati risau telah bertanya kepada kawannya bagaimana nak ubatkan baby sembelit (Fuh nasib baik ade kawan mama keje klinik sayang) Maka kawan mama mencadangkan ubat montot (sejenis sabun)...Setelah diberikan ubat montot maka si bambam boleh la men-poo poo dengan senangnya.

Hari nie mama si bambam bagi makan bubur beras putih ngan sayur bayam jer. Hope si bambam nie tak sembelit.

#moodtahape2tulismacamnie#

2 comments:

Dzuhata said...

anak ko makan nestum ke? nestum pun bleh buat sembelit... kalau bubur tu buat cair2 jer... masa lea dulu aku tak blend ayam or sayur tu skali... sebab kalau aku blender, lea taknk makan + sembelit... aku just potong jer ayam or sayur tu cam biasa then rebus skali dgn nasi... tapi aku just suap nasi jer... ayam & sayur put aside dulu huhuhu... bekesan utk lea tapi taktau la utk si bambam camno :D

Noly said...

Aku mmg x bagi makan nestum sbb nestum tu manis..aku wat bubur sendiri pki beras perang...aku campur banyak sangat ingredient..letak kurma, kismis, carrot la..konon nk ank membesar dengan jayanya...pastu hamik sembelit sudah..pastu mak aku kata anak ko x mo mkn pelik2 bagi jer beras putih ngn xyah nak campur kurma bagai...semalam bg bubur beras biasa ngn bayam baru poo poo nye ok

 

Noly Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal