Friday, April 15, 2011

Binatang Kesayangan

Assalammualaikum.....

Aku x tau nape tetibe jer ari nie nk cite pasal binatang kesayangan...x semua org suke binatang kan, tp pada aku bela binatang nie syok... Aku nie pencinta binatang (eh up diri sendiri syg binatang...kekekeke)

Mase bujang2 lu stat pindah dok kluang, aku bela hamster...Stat beli 2 ekor (sepasang yea), mase beli hamster lu aku rase hamster comei giler...Tapi mak aku kate bela hamster x syok sgt sebab x puas pegang... Bela hamster kene jadi rajin sebab hamster rajin wat sepah....So die nye sarang kene kerap kemaskan ngn habuk baru, others hamster nie bau air kencing nye mmg busuk bagai.... Mase bela hamster sempat gaks dalam 4 generasi yg aku leh jage tp sebab terlalu banyak x terlarat nk jage... Sekor demi sekor mati....Ha sebelum terlupa pada pembela hamster, kuaci sbnrnye x elok tau tok hamster die panas maka lebih baik bagi dedak jer.

Lepas hamster2 aku pass away, aku mule memikir nk bela ape plaks..... Berangan nk bela kucing parsi tp mcm korang semua tau kucing parsi nie mahal harga... So berangan jer lor, dalam mase dok berangan busu aku (adik mak aku) kate kucing parsi die dh belanak ank 4 ekor... Time 2 busu aku dok Batu Pahat, ape lagi sungguh rajin aku menjengah ank2 kucing die...dalam mase yg sama sempat gaks aku dok ngecek sekor soh bagi kat aku...

Hurm, usha punye usha dapat gaks sekor...tp isteri busu aku kate terima je la ape yg die bagi... Hati aku melonjak gembira sebab merasa gaks kucing parsi...Nie la kucing yg makcik aku bagi


Hamik ko itam2 si tampok manggis, walau itam tetap manis..... Mata sebijik mcm tuan, beso bagai...kekeke

Lepas tu aku dapat plaks ura2 kate busu aku nk pindah melaka, ape lg aku kate ler " busu kalau nk soh noly pulangkan si mimi tu x la tapi kalau tambah sekor lg ok" keh keh keh....Over x I, siap nk tambah sekor lg.... So nie ler ank angkat i lg sekor


Ini die bdk x bape nk mok...suke kaco aku time sembahyang...time aku sembahyang die pun dok sibuk guling2 atas sejadah....

Ini lah bdk 2 ekor tukang sambut aku balik dr keje, buke pintu da tercongok depan pintu....comei giler bdk 2 ekor nie...So x kisah la org kate aku dok membazir beli makanan yg mahal ker, shampoo yg lg mahal dr tuan sendiri ker tp pada aku binatang kesayangan nie boleh buat aku release tension... Insyaallah derang doakan aku tok bahagia masa akan datang....

Korang?? ade binatang kesayangan x???

5 comments:

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.jalan2 singgah sini..nice blog :)
Jom tengok sakura dekat blog saya^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

SUMIYYAH ABD RAHMAN said...

ader ader ader..rabbit..sgt2 syg rabbit sy juga :)

Noly said...

Sue...

Tau2...rabbit2 sue comei sgt...

Nurul Nastasea said...

cutenya kucing tu alahaiiiiii !

Noly said...

Nurul...

Tenks....nurul ade binatang kesayangan x?

 

Noly Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal